Definita cuvantului soluție
SOLÚȚIE, soluții, s. f. 1. Amestec omogen compus din două sau mai multe substanțe chimice (dintre care una este de obicei lichidă) dispersate la scară moleculară în diverse proporții. 2. Operație mintală care, analizând o pluralitate, o complexitate de elemente care se întrepătrund, rezolvă o dificultate, o problemă teoretică sau practică; ansamblul deciziilor și actelor care pot rezolva o dificultate; mod de a rezolva o dificultate, o problemă. ♦ Răspuns la o problemă. 3. (În sintagma) Soluție de continuitate = întrerupere a continuității; separare a părților care mai înainte erau legate între ele sau continue. [Var.: (înv.) soluțiúne s. f.] – Din fr. solution, lat. solutio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu soluție
TIREGHÍE s. f. v. tirighie. Vezi definitia »
INCARNÁȚIE, incarnații, s. f. Incarnare. – Din fr. incarnation. Vezi definitia »
TOPOLOGÍE s. f. 1. ramură a matematicii care studiază deformațiile continue în geometrie și raporturile dintre teoria suprafețelor și analiza matematică. 2. (mat.) structură care se definește pe o mulțime de puncte cu ajutorul a unei părți a acesteia. (< fr. topologie) Vezi definitia »
PETEȘÍE s. f. sufuziune sangvină de forma unei mici pete purpurii, rotunde, în unele boli infectocontagioase. (< fr. pétéchie) Vezi definitia »
CIRTOMETRÍE s. f. măsurare a perimetrului toracic. (< fr. cyrtométrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z