Definita cuvantului trofeu
TROFÉU, trofee, s. n. 1. (În antichitate) Armura unui dușman învins, așezată de obicei pe un trunchi de copac, în semn de victorie; p. ext. monument ridicat în amintirea unei victorii sau în cinstea unui erou, pe care se așezau de obicei armele învinsului. 2. Pradă de război luată de la un inamic. 3. Parte a unui animal vânat păstrată pentru valoarea sau frumusețea ei. 4. Cupă, obiect ornamental oferit învingătorului într-o întrecere sportivă. – Din fr. trophée.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trofeu
Procedeu/Metoda prin care apa din fructe este inlocuita cu miere de albine, sau zahar. Scopul acestei metode este de a fi prelungita perioada de timp in care fructul se poate consuma fara a se deprecia/fermenta/mucegai. Metoda este folosita din antichitate Vezi definitia »
GHIȘÉU s. n. ferestruică amenajată într-o ușă, într-un perete al unui birou, prin care publicul poate comunica cu funcționarii. (< fr. guichet) Vezi definitia »
MOAIÉU s. n. 1. partea centrală a unei roți prin care trece osia; butucul roții. 2. orice piesă centrală pe care sunt asamblate piesele ce trebuie să se învârtă în jurul osiei. (< fr. moyeu) Vezi definitia »
ștulbéu s.n. (reg.) prăjină lungă, terminată la un capăt cu o măciucă, pe care o folosesc pescarii pentru a stârni peștele. Vezi definitia »
MUȘTERÉU s. m. v. mușteriu. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z