Definita cuvantului autohtonizat
AUTOHTONIZÁT, -Ă, autohtonizați, -te, adj. Care a capătat caracter autohton. [Pr.: a-u-] – Autohton + suf. -izat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu autohtonizat
CAPSÁT1 s. n. Faptul de a capsa.V. capsa. Vezi definitia »
CANDIDÁT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană care candidează (sau care este propusă) pentru a fi aleasă într-un for de conducere. ♦ Persoană care se prezintă la un examen pentru a ocupa un post etc. ◊ Candidat în științe = titlu acordat în anumite țări la terminarea aspiranturii, după trecerea examenelor reglementare și susținerea unei disertații de specialitate. 2. (Silv.) Arbore de bună calitate care rămâne în arboret după aplicarea măsurilor de curățire. [< fr. candidat, cf. germ. Kandidat < lat. candidatus – îmbrăcat în toga „candida”, albă, rus. kandidat]. Vezi definitia »
ÎNHĂMÁT2, -Ă, înhămați, -te, adj. 1. Cu hamurile puse; prins la căruță, la trăsură, la sanie etc. ♦ (Rar; despre vehicule) La care s-au înhămat caii sau alte animale de tracțiune; tras de cai sau de alte animale de tracțiune. 2. Fig. Angajat la realizarea unui lucru dificil. – V. înhăma. Vezi definitia »
HERMINÁT, -Ă adj. Asemănător herminei; (spec.; despre păsări) cu penajul alb mărginit cu negru la coadă și la aripi și negru mărginit cu alb la gât. [Cf. fr. herminé]. Vezi definitia »
DEBOȘÁT, -Ă adj., s.m. și f. (Franțuzism) (Om) decăzut, vicios, corupt. [< fr. débauché]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z