Definita cuvantului fratricid
FRATRICÍD, -Ă, fratricizi, -de, subst., adj. 1. S. m. și f., adj. (Persoană) care și-a ucis fratele sau sora. 2. S. n. Omor de frate sau de soră. 3. Adj. Care constituie o crimă față de un frate, o soră sau față de semenii săi. – Din fr. fratricide, lat. fratricida.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fratricid
SILOXÍD s. m. Varietate de sticlă de cuarț folosită la fabricarea vaselor de laborator. – Siliciu + oxid. Vezi definitia »
NEGROÍD, -Ă adj., s.m. și f. (Om) care aparține rasei negre. [Pron. -gro-id. / < fr. négroïde]. Vezi definitia »
FUNGOCID,fungocide, s.n. 1. Plantă inferioară, saprofită sau parazită, comestibilă sau necomestibilă, de regulă în formă de pălărie cărnoasă cu picior, ce crește pe pământ sau pe scoarțele arborilor în vegetație sau în putrefacție. Se alimentează printr-o ramificație superficială asemănătoare rădăcinii plantelor. Vezi definitia »
CAROTENOÍD, -Ă, carotenoízi, -de, adj., s.n. 1. Adj. (Despre substanțe) Care conține caroten. 2. S.n. Pigment asemănător cu carotenul. (din fr. caroténoïde) Vezi definitia »
HIPOÍD, -Ă adj. (Despre angrenaje) Alcătuit din roți dințate cilindrice sau conice care nu au axele în același plan. [Pron. -po-id. / < fr. hypoïde]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z