Definita cuvantului frazeolog
FRAZEOLÓG, -Ă, frazeologi, -ge, s. m. și f. (Rar) Persoană care se exprimă în fraze meșteșugite, dar lipsite de conținut. [Pr.: -ze-o-] – Din fr. phraséologue.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu frazeolog
NEUROFIZIOLÓG, -Ă s.m. și f. Specialist în neurofiziologie. [Cf. fr. neurophysiologue]. Vezi definitia »
ODONTOLÓG, -Ă s.m. și f. Specialist în odontologie. [< fr. odontologue]. Vezi definitia »
OMOLÓG, -OÁGĂ, omologi, -oage, adj., s. m. 1. Adj. (Despre două elemente aparținând unor figuri geometrice între care există o corespondență determinată) Care corespunde, care se află în corespondență. Laturi omoloage. 2. Adj. (Despre o substanță organică) Care are o structură chimică diferită de structura altei substanțe prin prezența unei grupe în care carbonul se află în combinație cu doi atomi de hidrogen. Hidrocarburi omoloage. 3. Adj. (Biol.; despre unele organe) Care are structură asemănătoare și origine comună, dar formă externă și funcțiuni diferite. 4. S. m. Persoană care deține o funcție oficială într-o organizație sau într-un stat, privită în raport cu o altă persoană care deține aceeași funcție oficială într-o altă organizație sau într-un alt stat. – Din fr. homologue. Vezi definitia »
SINOLÓG, -Ă s.m. și f. Specialist în sinologie. [< fr. sinologue]. Vezi definitia »
pitonóg (-oáge), s. f. – Sapă pentru făcut gropi. – Var. chitonog, chitonag, cotonoagă. Origine necunoscută; ultimul element trebuie să fie sl. noga „picior”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z