Definita cuvantului automatiza
AUTOMATIZÁ, automatizez, vb. I. 1. Tranz. A înzestra cu utilaj automat. 2. Refl. (Despre acțiuni, gesturi, mișcări) A căpăta caracter de automatism (2). [Pr.: a-u-] – Din fr. automatiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu automatiza
DECOMUNIZÁ, decomunizéz, vb. I. Tranz. A înlătura, a desființa proprietatea comună; a privatiza. (< de1- + comuniza) Vezi definitia »
IMORTALIZÁ vb. I. tr. A face ca o persoană, o operă etc. să trăiască veșnic în memoria oamenilor; a face nemuritor, nepieritor. [Cf. fr. immortaliser]. Vezi definitia »
VIZÁ vb. tr. 1. a pune o viză (pe un pașaport, pe un permis etc.). 2. a prinde în câmpul unui aparat optic un obiect sau un punct de pe un teren, care trebuie observat; (p. ext.) a ochi. 3. (fig.) a avea în vedere, a se referi, a face aluzie la ceva; a urmări. (< fr. viser) Vezi definitia »
ponegirizá, panegirizéz, vb. I (înv.) a lăuda, a elogia excesiv. Vezi definitia »
POLARIZÁ vb. 1. tr. a face ca un corp să capete poli; a aduce în stare de polarizație. ◊ a transforma lumina naturală în lumină polarizată. II. tr., refl. (fig.) a (se) aduna, a (se) concentra. III. refl. a da naștere unei polarități (2). (< fr. polariser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z