Definita cuvantului polariza
POLARIZÁ vb. 1. tr. a face ca un corp să capete poli; a aduce în stare de polarizație. ◊ a transforma lumina naturală în lumină polarizată. II. tr., refl. (fig.) a (se) aduna, a (se) concentra. III. refl. a da naștere unei polarități (2). (< fr. polariser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu polariza
PRESEMNALIZÁ vb. tr. a semnaliza în prealabil. (< pre- + semnaliza) Vezi definitia »
BEZA, Marcu (1882-1949, n. Vlaho Clisura, Macedonia), scriitor și diplomat român. M. coresp. al Acad. (1923), prof. univ. la Londra. Studii de literatură universală și comparată („Romanul englez contimporan”). Povestiri din viața aromânilor, romane („O viață”), memorialistică („Cartea cu amintiri”). Colecționar de artă. Vezi definitia »
LIBERALIZÁ vb. I. tr. A face mai liberal, mai liber. [< fr. libéraliser]. Vezi definitia »
SENSIBILIZÁ vb. I. tr., refl. 1. A deveni sensibil sau a mări sensibilitatea unui țesut, a unui organ etc. față de un excitant din afară; (p. ext.) a face (mai) sensibil pe cineva. ♦ (Despre un material fotografic) A (se) face sensibil la acțiunea luminii. 2. A prelucra chimic suprafața plăcilor metalice destinate pentru confecționarea tiparului plan. 3. (Rar) A concretiza, a materializa. [< fr. sensibiliser]. Vezi definitia »
AXIOMATIZÁ, axiomatizez, vb. Tranz. A reduce la un șir de axiome. [Pr.: -xi-o-] – Din fr. axiomatiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z