Definita cuvantului analitic
ANALÍTIC, -Ă, analitici, -ce, adj. Care se bazează pe analiză, care procedează prin analiză. ◊ Chimie analitică = ramură a chimiei care se ocupă cu cercetarea elementelor și a combinațiilor lor. Spirit analitic = capacitate mintală de a disocia părțile componente ale unui întreg; persoană care are această capacitate. Limbă analitică = limbă care exprimă raporturile gramaticale prin cuvinte izolate. ♦ (Mat., Fiz.) Care folosește calculul algebric și infinitezimal. Geometrie analitică. – Din fr. analytique, lat. analyticus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu analitic
FRENÉTIC, -Ă adj. În stare de frenezie; cuprins de o pasiune violentă. [< fr. frénétique]. Vezi definitia »
PSIHOLÉPTIC, -Ă, psiholeptici, -ce, adj., s.n (Medicament psihotrop) cu acțiune hipnotică, sedativă. – Din fr. psycholeptique. Vezi definitia »
ACÚSTIC, -Ă, acustici, -ce, adj., s. f. I. Adj. Care emite, transmite sau recepționează sunete, care aparține acusticii (II 1), privitor la acustică. ◊ Nervi acustici = a opta pereche de nervi cranieni. Tub acustic = tub lung care servește la transmiterea vocii pe nave, în puțuri minere etc. Cornet acustic = dispozitiv cu ajutorul căruia se recepționează sunete și se înlesnește perceperea lor. II. S. f. 1. Parte a fizicii care se ocupă cu studiul producerii, propagării și recepționării sunetelor. ◊ Acustică arhitecturală = ramură a acusticii care studiază fenomenele legate de propagarea undelor acustice în încăperi. 2. Calitatea de a înlesni o (bună) audiție. – Din fr. acoustique. Vezi definitia »
túlnic, túlnică, túlnici, túlnice, adj. (reg.) zăpăcit, aiurit. Vezi definitia »
ANTOLÓGIC, -Ă adj. 1. de antologie. 2. (fig.) remarcabil, memorabil, reprezentativ. (< fr. anthologique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z