Definita cuvantului antiser
ANTISÉR, antiseruri, s. n. Ser sanguin provenit de la un animal injectat cu un virus și care conține anticorpii formați sub influența directă a acestuia. – Din fr. antisérum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antiser
plimnicér, plimnicére, s.n. (reg.) încăpere sau despărțitură într-o magazie, într-o șură, în care se țin uneltele agricole, pleava etc. Vezi definitia »
MEDELNICÉR, medelniceri, s. m. Titlu dat în evul mediu, în Țara Românească și în Moldova, boierului care turna domnului apă ca să se spele pe mâini, punea sarea și servea bucatele; boier care avea acest titlu. – Medelniță + suf. -ar. Vezi definitia »
foféngher s.m. (reg.) luceafărul dimineții; steaua-porcului. Vezi definitia »
DICASTÉR s. n. 1. (în Atena antică) fiecare dintre cele zece secțiuni ale tribunalului heliaștilor. 2. tribunal bisericesc care judeca procesele de divorț. ◊ (fig.) tribunal, instanță de judecată. (< fr. dicastère, gr. dikasterion) Vezi definitia »
SLÚGER, slugeri, s. m. Dregător în Țara Românească și în Moldova însărcinat cu aprovizionarea curții domnești și a armatei (rangul și atribuțiile variind de la o epocă la alta și de la un principat la altul); rang, titlu purtat de acest dregător. [Var.: súlger s. m.] – Cf. scr. služar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z