Definita cuvantului baier
BÁIER s. n. v. baieră.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu baier
BURSIÉR2, -Ă, bursieri, -e, adj. Care ține de bursă2, privitor la bursă. [Pr.: -si-er] – Din fr. boursier. Vezi definitia »
SCÓRER I. s. m. 1. golgheter. 2. cel care înregistrează scorul în foile de arbitraj; cel care operează pe panoul de scor evoluția rezultatului echipelor angajate în joc. II. s. n. panou pe care se afișează scorul într-o întrecere sportivă. (< engl. scorer) Vezi definitia »
ATELIÉR, ateliere, s. n. 1. Local înzestrat cu uneltele sau mașinile necesare, în care se desfășoară o muncă meșteșugărească sau industrială organizată. ♦ Parte dintr-o întreprindere industrială în care se execută aceeași operație sau același produs. ♦ Totalitatea muncitorilor care lucrează într-un atelier (1). 2. Încăpere sau grup de încăperi în care îsi desfășoară activitatea un pictor sau un sculptor. ♦ Artiștii, elevii sau studenții care lucrează sub îndrumarea aceluiași maestru într-un atelier (2). [Pr.: -li-er] – Din fr. atelier. Vezi definitia »
LÉFTER, -Ă, lefteri, -e, adj. Care nu are nici un ban, care este fără lăscaie (în pungă). ◊ Expr. A rămâne (sau a lăsa pe cineva) lefter = a rămâne (sau a lăsa pe cineva) fără nici un ban. – Din ngr. (e)léfteros „liber”. Vezi definitia »
CÁFER s.m. Bivol negru din Africa. [< germ. Kaffer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z