Definita cuvantului pieptănat
PIEPTĂNÁT2, -Ă, pieptănați, -te, adj. 1. (Despre păr, barbă etc.) Descurcat, netezit, aranjat sau curățat cu pieptenele; (despre oameni) cu părul descurcat, netezit, aranjat sau curățat (cu pieptenele). 2. (Despre fibre textile) Trecut prin dinții unor piepteni (pentru a îndepărta impuritățile, a alege fibrele de cea mai bună calitate etc.). – V. pieptăna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pieptănat
DESCĂLȚÁT2, -Ă, descălțați, -te, adj. Care și-a scos sau căruia i s-a scos încălțămintea din picioare; desculț. – V. descălța. Vezi definitia »
NEREPARÁT, -Ă, nereparați, -te, adj. l. Care nu este refăcut, readus în stare bună, care nu este repus în stare de funcționare. 2. Fig. Care nu a fost îndreptat, corectat. ♦ (Jur.; despre pagube) Care nu este acoperit; (despre stricăciuni, insulte etc.) pentru care nu s-au plătit daune. – Ne- + reparat. Vezi definitia »
AGITÁT, -Ă, agitați, -te, adj. Care se mișcă încoace și încolo, care se agită; (despre oameni) neastâmpărat. ♦ Fig. Tulburat, neliniștit, nervos. ♦ Fig. (Despre un interval de timp) Bogat în evenimente; tumultuos. – V. agita. Vezi definitia »
DEZINHIBÁT, -Ă, dezinhibați, -te, adj. Care a ieșit din starea de inhibiție. – V. dezinhiba. Vezi definitia »
DEZACORDÁT, -Ă, dezacordați, -te, adj. (Despre instrumente muzicale cu coarde) Care nu mai este acordat; discordat. – V. dezacorda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z