Definita cuvantului percolare
PERCOLÁRE, percolări, s. f. 1. Extragerea dintr-un minereu a unor metale sau a unor compuși metalici prin dizolvarea acestora. 2. (Geol.) Străbatere a solului de către apa din precipitații. – După fr. percolation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu percolare
DELESTÁRE s.f. Acțiunea de a delesta și rezultatul ei. [< delesta]. Vezi definitia »
ABSTRACTIZÁRE, abstractizări, s. f. Operație a gândirii prin care se separă ceea ce nu este separat sau separabil în realitate, de considerare a unui lucru independent de legăturile lui, a unei substanțe independent de atributele ei sau invers; abstracție. ♦ Trecere de la concret la abstract. – V. abstractiza. Vezi definitia »
FOTOREPRODÚCERE s. f. reproducere pe cale tipografică a clișeelor pentru tipar. (după fr. photoreproduction) Vezi definitia »
PALADIZÁRE s.f. Acoperire a obiectelor prin procedee electrolitice, cu un strat de paladiu1. [Et. incertă]. Vezi definitia »
FOTOREPRODÚCERE, fotoreproduceri, s. f. Ansamblu de operații prin care se execută pe cale fotografică, după un original, negativele și pozitivele necesare obținerii clișeelor pentru tipar. – Foto- + reproducere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z