Definita cuvantului plana
PLANÁ1, planez, vb. I. Intranz. 1. (Despre păsări) A pluti sau a se menține în aer cu aripile întinse, aproape nemișcate. ♦ (Despre planoare) A pluti în aer pe o traiectorie care face un unghi mic cu orizontala; (despre avioane) a coborî (cu motorul oprit sau cu viteza redusă) pe o traiectorie cu pantă mică. 2. A întrece prin înălțime lucrurile sau ființele înconjurătoare; a domina. ♦ Fig. A domina prin importanță, prin superioritate etc. ♦ Fig. A amenința să se întâmple, a pluti asupra; a fi iminent. – Din fr. planer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plana
ILUMINÁ vb. I. 1. tr. A lumina puternic (în scop decorativ). 2. refl. (Fig.) A se înviora, a se lumina la față; a se înveseli. [< fr. illuminer, lat., it. illuminare]. Vezi definitia »
afâna, afânez v. t. a bate, a lovi Vezi definitia »
Una dintre definițiile la cuvantul MAJOR este greșită >> (Muz.; în sintagma) Gamă majoră sau mod major = gamă sau mod care cuprinde cinci tonuri și două semitonuri. – Din fr. majeur. De fapt, majoră este gama în care semitonurile sunt situate între treptele 3-4 și treptele 7-8. Vezi si definitia de la MINOR care este corecta. Si gama minora cuprinde 5 tonuri si 2 semitonuri, dar dispuse intr-o alta ordine. In alta ordine de idei, VA MULTUMESC FOARTE MULT pentru munca Dvs. si pentru instrumentul creat, pe care, marturisesc, il folosesc zilnic cu cea mai mare incredere. Mihai Croitoru Vezi definitia »
CONSUNÁ vb. intr. a produce o consonanță. ◊ (fig.) a se armoniza, a se acorda. (< fr. consoner) Vezi definitia »
AUTOGUVERNÁ vb. refl. a se conduce singur. (< fr. sáutogouverner) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z