Definita cuvantului pol
POL3 subst. (Înv.) Jumătate (dintr-un întreg, dintr-o unitate). – Din sl. polŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pol
IHTIÓL s.n. Ulei sulfuros, extras din roci care conțin fosile de pești, folosit în medicină. [Pron. -ti-ol. / < fr. ichtyol, cf. gr. ichthys – pește, lat. oleum – ulei]. Vezi definitia »
ARTÍCOL, articole, s. n. 1. Expunere scrisă (de proporții mai reduse) cu caracter publicistic, pe o temă politică, economică, științifică etc. ◊ Articol de fond = articol care exprimă punctul de vedere al redacției unei publicații periodice în cele mai importante probleme ale actualității. Articol-program = articol care cuprinde concepția generală și programul de activitate al unei publicații periodice la începutul apariției sale. 2. Diviziune într-un document oficial, marcată de obicei printr-un număr de ordine sau printr-o literă. ♦ Diviziune într-un buget, într-un plan financiar etc., care conține denumirea sursei de venit sau a motivului de cheltuieli. 3. Obiect care se vinde în comerț. 4. Parte de vorbire flexibilă care individualizează substantivul, adjectivul sau (mai rar) alte părți de vorbire și care marchează diverse funcții gramaticale ale cuvintelor pe care le însoțește. – Din fr. article, lat. articulus. Vezi definitia »
AMFIBÓL, amfiboli, s. m. Mineral cristalizat sau grup de minerale constituite din silicați hidratați de magneziu, fier, aluminiu, calciu sau sodiu, foarte răspândite în rocile eruptive și în șisturile cristaline. – Din fr. amphibole. Vezi definitia »
POLIFENÓL s. m. compus aromatic cu mai multe funcții fenol. (< fr. polyphénol) Vezi definitia »
ANETÓL s.n. Component principal al uleiului eteric extras din frunzele de piper și din rădăcinile unor plante. [< fr. anethol]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z