Definita cuvantului ponor
PONÓR, ponoare, s. n. 1. (Pop.) Povârniș abrupt sau adâncitură formată prin prăbușirea, ruperea sau alunecarea unor straturi de teren. 2. Formă de relief rezultată prin asocierea liniară și laterală a dolinelor, care dă terenurilor calcaroase un aspect adâncit. – Din sl. ponorŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ponor
ANTRENÓR s.m. și f. Persoană care se ocupă cu antrenarea sportivilor. // s.n. Utilaj folosit pentru rotirea unor scule sau a pieselor de mașini-unelte. [Cf. fr. entraîneur]. Vezi definitia »
DEPURATÓR, -OÁRE adj., s.n. (Substanță) care curăță sângele, activând eliminarea toxinelor și a produșilor de dezasimilație. ◊ Aparat depurator = totalitatea organelor de excreție prin care se face curățirea sângelui de toxinele rezultate din activitatea organismului. [< fr. dépuratoire]. Vezi definitia »
EGUTÓR s. n. 1. cilindru gol, cu o sticlă din metal, care stoarce și netezește materialul în cutiile aspiratoare ale mașinilor de fabricat hârtie. 2. suport pentru scurs vesela, brânzeturile. (< fr. égouttoir) Vezi definitia »
ANTREPRENÓR, -OÁRE, antreprenori, -oare, s. m. și f. Persoană care conduce o antrepriză. – După fr. entrepreneur. Vezi definitia »
NUMITÓR s. m. termen al unei fracții, sub linia de fracție, indicând în câte părți a fost împărțit întregul. ◊ a aduce la același ~ = a face ca două sau mai multe fracții să aibă același numitor; (fig.) a pune de acord puncte de vedere diferite. (< numi + -tor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z