Definita cuvantului poliandric
POLIÁNDRIC, -Ă, poliandrici, -ce, adj. De poliandrie. [Pr.: -li-an-] – Din fr. polyandrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poliandric
OROGÉNIC, -Ă, orogenici, -ce, adj. Care se referă la orogeneză, care este provocat, aparține sau rezultă prin procesul de orogeneză, privitor la orogeneză; orogenetic. – Din fr. orogénique. Vezi definitia »
MAGMÁTIC, -Ă adj. Referitor la fenomenul de apariție a magmei și la produsele acesteia; de magmă, al magmei. ◊ Rocă magmatică = rocă rezultată din procesul de solidificare a magmei; rocă eruptivă. [Cf. fr. magmatique]. Vezi definitia »
PSÍHIC, -Ă, psihici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. Formă specifică de reflectare a realității, produsă de activitatea sistemului nervos și prezentă la animalele superioare; totalitatea fenomenelor și a proceselor proprii acestei reflectări; structură sufletească proprie unui individ. 2. Adj. Care aparține psihicului (1), privitor la psihic. – Din germ. psychisch, fr. psychique. Vezi definitia »
KILOTÓNIC, -Ă, kilotónici, -e, adj. A cărui încărcătură corespunde unei cantități de trinitrotoluen cu greutatea cuprinsă între o mie și un milion de tone. O încărcătură nucleară kilotonică. (cf. fr. kilotonnique) [def. TLF] Vezi definitia »
REOLÓGIC, -Ă, reologici, -ce, adj. Care aparține reologiei, privitor la reologie. [Pr.: re-o-] – Din reologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z