Definita cuvantului primi
PRIMÍ, primesc, vb. IV. Tranz. 1. A lua în posesiune sau a accepta ceea ce ți se oferă, ți se dă, ți se datorează; a obține, a căpăta; spec. a încasa. ♦ A-i fi atribuit un titlu, un rang etc. ♦ A lua cunoștință de o știre, de o dispoziție etc. ♦ A fi obiectul spre care se îndreaptă o acțiune sau care suferă efectele ei. 2. A se ocupa de un oaspete, a ieși în întâmpinarea lui; p. ext. a oferi cuiva ospitalitate; a găzdui. ♦ A avea oaspeți; a da o petrecere. ♦ A accepta vizita cuiva (în interes profesional, personal etc.); a acorda o audiență. 3. A admite, a include, a încadra pe cineva într-o întreprindere, într-o instituție, într-o organizație etc. ♦ A cuprinde, a îngloba, a include. 4. A consimți la..., a fi de acord cu...; a accepta, a admite. ♦ A îmbrățișa o teorie, o doctrină, o concepție religioasă; a adera la... ♦ A manifesta o anumită atitudine față de cineva sau de ceva. – Din sl. priimati.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu primi
PALMI- Element prim de compunere savanta, cu sensul „(în formă de) palmă”. [< fr. palmi-, cf. lat. palma]. Vezi definitia »
HEMI- Element prim de compunere savantă însemnând „(pe) jumătate”. [Var. emi-. / < fr. hémi-, cf. gr. hemi]. Vezi definitia »
LIMI1- elem. „mâl, noroi, mlaștină”. (< fr., it. limi-, cf. lat. limus) Vezi definitia »
INOCERÁMI s. m. pl. grup de scoici fosile cu cochilia groasă, ovoidală. (< germ. Inoceramen) Vezi definitia »
OSTRACODÉRMI s.m.pl. Subclasă de vertebrate fosile lipsite de maxilarul inferior, cu corpul plat sau fusiform, acoperit cu scuturi osoase puternice; (la sg.) animal din această subclasă. [Sg. ostracoderm. / < fr. ostracodermes, cf. gr. ostrakon – cochilie, derma – piele]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z