Definita cuvantului clește
CLÉȘTE, clești, s. m. 1. Unealtă de fier sau de alt metal, alcătuită din doua brațe încrucișate și articulate între ele, care servește la apucarea, întoarcerea, tragerea etc. unei piese. ◊ Expr. A-i scoate cuiva vorba (din gură) cu cleștele = a depune mari insistențe pentru a face pe cineva să vorbească. ♦ Unealtă de fier asemănătoare cu un clește (1), folosită în diverse operații. Clește pentru cărbuni. 2. Fiecare dintre cele două apendice anterioare, în formă de clește (1), ale unor crustacee. [Pl. și: (n) clește] – Din sl. klĕšta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clește
AUTOHTONITÁTE s. f. (Rar) Autohtonism.[Pr.: a-u-] – Din it. autochtonità. Vezi definitia »
SUPRAINTENSITÁTE s. f. intensitate a unui curent electric superioară celei a unui regim normal. (după fr. surintensité) Vezi definitia »
CAROFITE (‹ fr.) s. f. pl. Grup de plante acvatice (de apă dulce, rar salmastră), verzi, cu corpul constituit dintr-o tulpină articulată, cu noduri, internoduri și verticile de frunze, la baza cărora se găsesc fructificațiile pentru reproducere (Charophyta). Avînd tulpina și fructele impregnate cu carbonat de calciu, au dat naștere, prin acumulare, în Jurasic și Eocen, la calcare. Vezi definitia »
SĂSÉȘTE adv. În felul sașilor1, ca sașii1, în limba sașilor1. – Sas1 + suf. -ește. Vezi definitia »
ALICÁNTE s. n. soi de viță de vie cu struguri roșietici, cu boabele dese, rotunde. ◊ vin din acest soi de viță. (< fr. alicante) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z