Definita cuvantului amaraj
AMARÁJ s.n. Amarare. ♦ Bordaj de susținere a unui obiect pe o navă. [< fr. amarrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu amaraj
RADIOGHIDÁJ, radioghidaje, s. n. Dirijare de la distanță, prin mijloace radiotehnice, a unui vehicul. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radioguidage. Vezi definitia »
PUNCTÁJ s.n. Notație în puncte a rezultatelor obținute la o întrecere (sportivă etc.) pentru stabilirea clasificării concurenților. ♦ Însemnare a punctelor mai importante ale unei relatări, ale unui plan etc. [< punct + -aj, după fr. pointage]. Vezi definitia »
SUPRAVOLTÁJ, supravoltaje, s. n. Mărire a potențialului voltajului unui curent electric. – Supra- + voltaj (după fr. survoltage). Vezi definitia »
(?) GIVRAJ, givraje, s.n. (Auto si aviație) Fenomen meteorologic periculos, având ca efect generarea unui strat de gheață în interiorul carburatorului, strat care împiedică alimentarea cu carburant a motorului și care generează, în cele din urmă, oprirea acestuia. Fenomenul este favorizat de faptul că, la motoarele prevăzute cu carburator, amestecul aer-benzină se formează într-o zonă de depresiune (difuzor) si, în condiții de umiditate atmosferică ridicată si temperaturi relativ scăzute ale carburantului (0-15ï??C), are loc înghețarea, pe pereții difuzorului, a vaporilor de apă prezenți în aerul de admisie. Se folosește, de regulă, în sintagma givrajul carburatorului. – Din fr. givrage. [Var.: jivraj s.n., givrare s.f sau jivrare s.f.]. Vezi definitia »
CONTRABARÁJ, contrabaraje, s. n. Baraj de înălțime mică din piatră, din beton sau din lemn, amplasat la o distanță mică în aval de un baraj principal, pentru a preîntâmpina eroziunea fundului albiei și surparea barajului principal. – Contra1 + baraj. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z