Definita cuvantului contrabaraj
CONTRABARÁJ, contrabaraje, s. n. Baraj de înălțime mică din piatră, din beton sau din lemn, amplasat la o distanță mică în aval de un baraj principal, pentru a preîntâmpina eroziunea fundului albiei și surparea barajului principal. – Contra1 + baraj.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contrabaraj
GARNISÁJ s.n. (Constr.) Strat așezat pe suprafața unui obiect, a unei construcții etc. ♦ Strat de mărăcini, de nuiele etc. care se așază la fundul unui torent pentru a-i micșora acțiunea distructivă. [< fr. garnissage]. Vezi definitia »
CROMÁJ s.n. Operație industrială care constă în depunerea unui strat subțire de crom pe suprafața unui metal. [< fr. chromage]. Vezi definitia »
MAGAZINÁJ, magazinaje, s. n. 1. Depozitare a unei mărfi în magazie. 2. Timpul cât o marfă se află depozitată în magazie. 3. Taxă care se plătește pentru depozitarea unei mărfi. – Din fr. magasinage. Vezi definitia »
SUFLÁJ, suflaje, s. n. 1. Dispozitiv montat la bordul unei nave, în scopul îmbunătățirii stablității. 2. Metodă de lucru folosită pentru corectarea deformațiilor unei linii de cale ferată. – Din fr. soufflage. Vezi definitia »
PEREGRINÁJ s. n. peregrinare. (după it. pellegrinagio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z