Definita cuvantului atimie
ATIMÍE s.f. (Med.) Absență a manifestărilor afective, frecventă la schizofrenici. [Gen. -iei. / < fr. athymie, cf. gr. a – fără, thymos – spirit].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu atimie
VAGOTONÍE s.f. Anomalie constituțională particulară, caracterizată printr-o sensibilitate specială a sistemului nervos autonom dirijat de pneumogastric. [< fr. vagotonie]. Vezi definitia »
BECHÍE, bechii, s. f. 1. Dispozitiv așezat la coada fuzelajului unui avion, care servește la rezemarea acestuia pe sol. 2. Piesă de metal care protejează elicea unei ambarcații cu motor ce navighează în ape puțin adânci. – Din fr. béquille [de queue]. Vezi definitia »
FIZIOGRAFÍE s. f. 1. descriere geomorfologică a unei regiuni. 2. știință care studiază caracteristicile exterioare ale Pământului. (< fr. physiographie) Vezi definitia »
AMBULÁȚIE s. f. (rar) mers, plimbare. (< lat. ambulatio) Vezi definitia »
PÉNSIE s. f. sumă de bani care se acordă (lunar) celor care au ieșit din producție pentru limită de vârstă sau pentru invaliditate, precum și urmașilor acestora, în cazurile prevăzute de lege. ♦ ~ alimentară (sau de întreținere) = sumă de bani, lunară, pe care o persoană trebuie să o plătească altei persoane în cuantumul și pe durata de timp stabilită de o instanță judecătorească. (< rus. pensiia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z