Definita cuvantului bantam
BÁNTAM s.n. 1. Rasă de găini pitice, originare din insula Djawa. 2. (Box) Categoria „cocoș” (boxeri cu o greutate între 51 și 54 kg.) [< engl. bantam].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bantam
-GÁM elem. gamo-. Vezi definitia »
BALSÁM s.n. 1. Rășină de origine vegetală, parfumată, folosită în farmacie ca preparat aromat și curativ. ◊ (Fig.) Miros foarte plăcut, pătrunzător. 2. (Fig.) Alinare, consolare. [Pl. -muri, -me. / < it. balsamo, cf. lat. balsamum]. Vezi definitia »
EPITALÁM, epitalame, s. n. (Livresc) Cântec de nuntă sau mic poem compus în cinstea mirilor. – Fr. épithalame (lat. lit. epithalamium). Vezi definitia »
YAM s.m. Denumire engl. pentru ignamă; rădăcina comestibilă, groasă, lungă de până la un metru și în greutate de până la 1 kg, de culoare brună sau gălbuie-roșcată, a unei plante cultivate în America de Sud, Africa și Asia (Dioscorea batatas), bogată în amidon și utilizată la fel ca și cartofii, având gust asemănător cu batatele. Vezi definitia »
COFERDÁM s.n. (Mar.) Compartiment al unei nave limitat de doi pereți transversali etanși, care separă magaziile de mărfuri de tancurile de combustibili sau lubrifianți. [< engl. cofferdam]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z