Definita cuvantului bazalt
BAZÁLT s.n. Rocă eruptivă, dură, compusă din minerale bogate în magneziu și fier, care se întrebuințează la construcții și pavaje. [Pl. -turi, -te. / < fr. basalte].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bazalt
ZVELT, -Ă adj. 1. Mlădiu, subțire (în talie); suplu, grațios. 2. Care se înalță grațios, cu linii suple. ♦ (Fig.; despre zborul păsărilor) Vioi, sprinten, elegant. [Cf. it. svelto, fr. svelte]. Vezi definitia »
CULT1, culte, s. n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus. Vezi definitia »
MICROVÓLT s.m. Unitate de forță electromotoare sau de diferență de potențial, egală cu a milioana parte dintr-un volt. [< fr. microvolt]. Vezi definitia »
ẮLLALT, ÁILALTĂ pron. dem., adj. dem. V. ălălalt. Vezi definitia »
CONSÚLT1, consulturi, s. n. Consfătuire între doi sau mai mulți medici, pentru a pune diagnosticul unui bolnav și a stabili tratamentul indicat. – Lat. lit. consultum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z