Definita cuvantului cult
CULT1, culte, s. n. 1. Omagiu care se aduce divinității prin acte religioase; manifestare a sentimentului religios prin rugăciuni și prin acte rituale; totalitatea ritualurilor unei religii. 2. Sentiment exagerat de admirație, de respect, de venerație, de adorație față de cineva sau de ceva. 3. Religie, confesiune. – Din fr. culte, lat. cultus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cult
ȘPALT2 s.n. Piele subțire de calitate inferioară. [< germ. Spalt]. Vezi definitia »
CÉLALALT, CÉEALALTĂ pron. dem. v. celălalt. Vezi definitia »
ELECTRONVÓLT s.m. Unitate de măsură a energiei egală cu energia câștigată de un electron accelerat la o diferență de potențial de un volt. (din fr. électron-volt) Vezi definitia »
(<fr.; lat. fascia „panglica”) s.f. Crestere anormala in forma de lama (turtita lateral) a tulpinei sau axei florale a unei plante; uneori este cauzata de concresterea anormala a mai multor tulpini. Vezi definitia »
ȘPALT1, șpalturi, s. n. (Tipogr.) 1. Zaț așezat în formă de coloană lungă, pe copia căruia se fac corecturile tipografice înainte de punerea în pagină. ♦ Probă de tipăritură luată de pe acest zaț. 2. P. ext. Planșetă folosită pentru strângerea, păstrarea și transportul materialului cules, înainte de a fi paginat. – Din germ. Spalte. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z