Definita cuvantului bizantiniza
BIZANTINIZÁ vb. I. tr. 1. A imita arta bizantină. 2. A recurge la subtilități și pedanterii în purtare. ♦ A da un caracter bizantin. [< cf. it. bizantineggiare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bizantiniza
REVALORIZÁ vb. I. tr. A aduce la valoarea inițială; (rar) a revalorifica. ♦ (Fin.) A ridica cursul oficial al banilor de hârtie în raport cu aurul sau cu valuta străină. [P.i. -zez. / < fr. revaloriser]. Vezi definitia »
UNIVERSALIZÁ vb. tr. 1. a face ceva să devină universal, a răspândi în întreaga lume. 2. (log.) a considera sub aspect universal, a generaliza. (< fr. universaliser) Vezi definitia »
DEFERTILIZÁ, defertilizez, vb. I. Tranz. A face ca un teren să devină neproductiv, a provoca pierderea fertilității unui teren. – Din fr. défertiliser. Vezi definitia »
DOGMATIZÁ vb. intr. 1. a învăța dogmele. 2. (fig.) a vorbi pe un ton sentențios, care nu admite replică. (< fr. dogmatiser) Vezi definitia »
IRONIZÁ, ironizez, vb. I. Tranz. A avea o atitudine ironică față de ceva sau de cineva; a spune ironii pe seama cuiva; a zeflemisi, a persifla. ◊ Refl. recipr. Se ironizau neîncetat. – Din fr. ironiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z