Definita cuvantului bluzon
BLUZÓN s.n. (Rar) Veșmânt militar sau de sport, larg și comod, care cade bufant până la șolduri. [Pl. -oane. / < fr. blouson].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bluzon
GHIDÓN, ghidoane, s. n. Bară de oțel curbată la capete, fixată transversal pe furca (2) roții directoare1 (1) a unei biciclete, a unei motociclete, a unui scuter, acționată de mâinile conducătorului și servind la menținerea sau la schimbarea direcției vehiculului respectiv. – Din fr. guidon. Vezi definitia »
martiricón s.n. (înv.) mărturie, atestare, certificare. Vezi definitia »
MICROTRÓN s.n. (Fiz.) Accelerator de electroni de tipul ciclotronului, în care creșterea energiei se obține la trecerea treptată a acestora prin câmpul electric oscilant al unei cavități rezonante. [Cf. engl. microtron, germ. Mikrotron]. Vezi definitia »
MEZOTRÓN s.m. (Fiz.) Mezon. [< fr. mésotron, engl. mesotron]. Vezi definitia »
COLOFÓN s.n. Însemnare la sfârșitul unei cărți în epoca manuscriselor și incunabulelor, cuprinzând date privind tipograful, locul unde a lucrat, autorul și titlul lucrării. ♦ (Rar) Notiță grafică la sfârșitul unei cărți prin care se anunță date în legătură cu editarea și tipărirea cărții. [Var. colofoniu s.n. / < lat. colophon, gr. kolophon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z