Definita cuvantului bodicec
BÓDICEC s.n. (Sport) Împiedicarea acțiunilor adversarului printr-o blocare corp la corp la hochei pe gheață. [< engl. bodycheck].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bodicec
TEC1 s. m. arbore din India și Oceania, cu lemnul foarte tare, folosit în special în construcții navale. (< fr. teck) Vezi definitia »
BEC, becuri, s. n. 1. Balonaș de sticlă prevăzut cu un filament care devine incandescent și răspândește lumină când e străbătut de un curent electric. ◊ Bec de siguranță = dispozitiv de siguranță care oprește un aparat, o instalație etc. în caz de deranjament. 2. (Înv.) Parte a unei lămpi cu gaz aerian în care se formează flacăra. ♦ (Azi determinat prin „de gaz”) Arzător pentru gaz, folosit pentru iluminat sau pentru încălzit. ◊ Bec de sudură(sau de sudaj) = piesă la aparatul de sudură, prin care ies gazele. – Fr. bec [de gaz]. Vezi definitia »
GALEOPITÉC s.m. (Zool.) Mamifer insectivor din sud-estul Asiei, de mărimea unei pisici, care poate plana datorită unei membrane laterale situate între membre și coadă. [< fr. galéopithèque, cf. gr. galee – nevăstuică, pithekos – maimuță]. Vezi definitia »
ALMÉLEC s. n. aliaj de aluminiu și magneziu, folosit la confecționarea de cabluri electrice. (< fr. almélec) Vezi definitia »
ROȘÁTEC, -Ă adj. v. roșiatic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z