Definita cuvantului capușon
CAPUȘÓN s.n. v. capișon.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu capușon
TARDIÓN, tardioni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară ipotetică, a cărei viteză este mai mică decât viteza luminii. – Din engl. tardyon. Vezi definitia »
DIAPAZÓN s. n. 1. mic instrument de oțel în formă de U, care, vibrând, produce un singur sunet pur (la), etalon pentru acordare sau pentru a se „da tonul”. ♦ a fi la același ~ cu cineva = a fi la aceeași dispoziție, în aceeași stare sufletească cu cineva. 2. ambitus. 3. model-tip de hașuri la standardizarea trasării grosimii hașurilor. 4. (tehn.) ~ de dimensiuni = interval dintre valorile maxime și minime ale dimensiunilor unor piese standardizate. (< fr. diapason) Vezi definitia »
TASÓN s. n. punct de concentrare a materialului lemnos dintr-o exploatare forestieră, apropiat de căile de transport. (< fr. tasseau) Vezi definitia »
EȘALÓN s.n. 1. Element al unui dispozitiv de luptă sau de marș; unitate de transport. 2. (Av.) Altitudine de zbor. [Pl. -oane. / < fr. échelon]. Vezi definitia »
DIVIZIÓN s.n. Subunitate de artilerie sau de cavalerie cuprinzând mai multe baterii sau escadroane. ◊ Divizion de nave = unitate în forțele maritime militare, formată din mai multe nave de același tip. [Pron. -zi-on. / cf. fr. division, rus. divizion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z