Definita cuvantului controlateral
CONTROLATERÁL, -Ă adj. (Med.; despre unele leziuni sau paralizii) Care este în raport cu o jumătate simetrică corporală, care este localizat în jumătatea opusă. [< fr. contro-latéral].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu controlateral
DOMENIÁL, -Ă, domeniali, -e, adj. (Rar) Care aparține unui domeniu (1), privitor la un domeniu. [Pr.: -ni-al] – Din fr. domanial (după domeniu). Vezi definitia »
MAREȘÁL, mareșali, s. m. 1. Gradul cel mai înalt din ierarhia militară din unele țări; ofițer care are acest grad. ◊ Mareșalul curții (regale) sau mareșalul palatului = persoană care are conducerea administrativă generală a bunurilor unui monarh și răspunde de protocolul de la curte; titlu purtat de această persoană. 2. Nume care se dădea în Rusia și în Polonia președintelui unui corp nobiliar. – Din fr. maréchal. Vezi definitia »
SIÁL s.n. Înveliș exterior al Pământului alcătuit din roci în care predomină silicații de aluminiu. [Pron. -si-al. / cf. fr. sial < si(liciu) + al(uminiu)]. Vezi definitia »
animal preistoric care se inmultea prin nasterea unui pui viu care de fiecare data era femela ... aceasta la randul ei era gestanta inca din ziua in care a luat nastere si dupa ce ajungea la maturiatatea dadea nastere unui pui care de aceasta data era mascul ... aceste animale traiau in grupuri restranse si se hraneau cu macese si frunze de mesteacan ... aveau ochii mici, albastri, frumosi situati de o parte si de alta a capului avand o vedere periferica nemaiintalnita ... se deplasau prin pasi mari si apasati facand sa se zguduie pamantul in jurul lor, datorita dimensiunilor pe care le aveau ... erau iubitori cu semenii lor si niste dusmani foarte aprigi tuturor celor ce incercau sa le calce teritoriul ... Vezi definitia »
JURISDICȚIONÁL, -Ă, jurisdicționali, -e, adj. (Rar) Care ține de jurisdicție, privitor la jurisdicție. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. jurisdictionnel (după jurisdicție). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z