Definita cuvantului didacticism
DIDACTICÍSM s.n. Folosire exagerată a principiilor și metodelor didactice; tendința de a instrui cu orice preț. ♦ (Estet.) Exacerbare a laturii explicative și etice-pedagogice a artei, în dauna celei emoționale. [Cf. it. didatticismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu didacticism
CHEMOTACTÍSM, chemotactisme, s. n. (Biol.) Deplasare a unui organism liber spre un excitant de natură chimică; chemotaxie, chimiotactism, chimiotaxie. – Din germ. Chemotaktismus. Vezi definitia »
ECHINÍSM s.n. Deformație a piciorului echin. [< fr. équinisme]. Vezi definitia »
AKMEÍSM (‹ rus.), s. n. Școală poetică rusă de la începutul sec. 20, născută ca reacție împotriva simbolismului și a futurismului, în jurul unui program de negare a tradiției și de liberalizare a cuvîntului. Reprezentanți: A. Ahmatova, N. Gumiliov, O. Mandelștam. Vezi definitia »
ORTODOXÍSM s. n. 1. ortodoxie (2). 2. calitatea de a fi ortodox (1). (< ortodox + -ism) Vezi definitia »
PROBABILÍSM s. n. 1. concepție potrivit căreia nu se poate stabili cu certitudine dacă un enunț este adevărat sau nu, ci se poate distinge doar un oarecare grad de probabilitate. 2. caracterul probabil, statistic al fenomenelor și proceselor sociale. 3. principiu moral potrivit căruia atunci când există un conflict între o normă și libertate, o acțiune contra normei este permisă dacă ea se desfășoară conform unei opinii probabile. (< fr. probabilisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z