Definita cuvantului estinde
ESTÍNDE vb. III. v. extinde.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu estinde
NEMATÓDE s.n.pl. (Zool.) Clasă de viermi filiformi paraziți, care au în partea din față o gură aparentă; (la sg.) vierme din această clasă. [Sg. nematod, var. nematozi s.m.pl. / < fr. nématodes, cf. gr. nema – filament, eidos – formă]. Vezi definitia »
ALCÁLDE (cuv. spaniol), subst. Denumire dată în Spania slujbașilor cu funcții judecătorești, îndeosebi în dreptul penal, ca și conducătorilor locali ai comunităților rurale și urbane. Vezi definitia »
de conj.1. Și (funcție copulativă): abia au scăpat puținei de au fugit (Neculce). – 2. Pentru (funcție consecutivă): fu trimis de liniști tulburările (Bălcescu); se uscase de se făcuse cîrlig (Ispirescu). – 3. Dacă (funcție condițională): de nu era bărbatu-meu, puteai să mori (Alecsandri). Este neîndoios cuvînt identic cu prep. de. Funcția copulativă coincide cu uzul lui de relativ (15 și 16); iar funcția consecutivă coicide cu uzul lui de 7 anterior. Totuși, se consideră adesea că este vorba de un cuvînt diferit; după Cihac, II, 92, ar deriva de la conj. sl. de, rus. de „pentru că”, slov. de „pentru ca”; iar Tiktin se gîndește la alb. the „și”. Vezi definitia »
ZAHARÍDE s.f. pl. Nume generic dat hidraților de carbon. [Sg. zaharidă. / cf. fr. saccharides]. Vezi definitia »
întinde, întind I v. r. (eufem.d. femei) a avea contact sexual cu un bărbat. II v. t. (d. bărbați) a avea contact sexual cu o femeie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z