Definita cuvantului folksong
FOLK-SONG s.n. Cântec popular caracterizat prin intenții vădite de critică contra unei societăți anumite, ca expresie a unei culturi, a unui grup neintegrat ideologic în acea societate. [Pron. folc-son. / < engl., fr., it. folk-song].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu folksong
RÓLGANG, rolganguri, s. n. Transportor cu rulouri folosit în industria constructoare de mașini la deplasarea pieselor de la un loc de muncă la altul și în industria metalurgică la deplasarea laminatelor. – Din germ. Rollgang. Vezi definitia »
otîng (-guri), s. n. – Pîrghie care se pune la jugul plugului pentru a avantaja boul mai slab. – Var. otînc. Sl. otągu (Conev 61); nu e probabilă der. din sl. tiniku „slab, delicat” (Scriban). – Der. otînci (var. otîngi, otînji), vb. (a pune o pîrghie mică la jug; a pune în mișcare cu o pîrghie; a deschide, a rupe; a pedepsi, a bate), ultimul sens pornind de la ideea de „a lovi cu o pîrghie” (nu e admisibilă der. din sl. otiničati „a extenua”, propusă de Cihac, II, 234 și nici cea din sl. *otutąžiti „a prigoni”, sugerată de Tiktin); otînjeală, s. f. (Mold., bătaie, chelfăneală). Vezi definitia »
STRÍPPING s. n. 1. stripare. 2. metodă chirurgicală în golirea venelor pentru extragerea varicelor. (< engl., fr. stripping) Vezi definitia »
WELTÁNSCHAUUNG s.n. Ansamblu de cunoștințe despre gândirea, sentimentele, voința și comportamentul omului, despre experiență; imaginea despre lume și existența umană ca un tot unitar. [Pr. velt-án-șa-] (din germ. Weltanschauung) Vezi definitia »
CARCAFÚNG s. n. parâmă care se fixează pe marginea întinsă a unei vele, pentru strângerea acesteia. (după engl. cargue fond) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z