Definita cuvantului otîng
otîng (-guri), s. n. – Pîrghie care se pune la jugul plugului pentru a avantaja boul mai slab. – Var. otînc. Sl. otągu (Conev 61); nu e probabilă der. din sl. tiniku „slab, delicat” (Scriban). – Der. otînci (var. otîngi, otînji), vb. (a pune o pîrghie mică la jug; a pune în mișcare cu o pîrghie; a deschide, a rupe; a pedepsi, a bate), ultimul sens pornind de la ideea de „a lovi cu o pîrghie” (nu e admisibilă der. din sl. otiničati „a extenua”, propusă de Cihac, II, 234 și nici cea din sl. *otutąžiti „a prigoni”, sugerată de Tiktin); otînjeală, s. f. (Mold., bătaie, chelfăneală).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu otîng
ȘÍLING s. m. 1. monedă divizionară engleză, a 20-a parte dintr-o liră sterlină. 2. unitatea monetară a unor țări africane (Kenya, Tanzania, Uganda). 3. unitatea monetară a Austriei. (< fr., engl. shilling, /3/ germ. Schilling) Vezi definitia »
RANG s.n. 1. Loc ocupat de o persoană sau de o instituție într-o ierarhie. ♦ Treaptă, situație socială. 2. Clasificare a navelor potrivit mărimii sau armamentului lor. 3. (Mat.) Locul pe care îl ocupă un termen într-un șir. [< fr. rang]. Vezi definitia »
CONSÚLTING [-SAL-] s. n. ansamblu de studii, consultații, sugestii, informații etc. pe care o unitate economică le poate solicita și primi în probleme de organizare. (< engl. consulting) Vezi definitia »
QUÍSLING, quíslingi, s.m. [quis- pron. norv. cvis- / fr. chis-] Vezi definitia »
ZÂNG interj. Cuvânt care imită sunetul clopotului sau al unui metal lovit. – Onomatopee. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z