Definita cuvantului fototopografie
FOTOTOPOGRAFÍE s.f. Aplicarea fotogrammetriei la topografie. [Gen. -iei. / < fr. phototopographie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fototopografie
STROBOFOTOGRAFÍE s. f. studiu fotografic și analitic al mișcărilor periodice constând în înregistrarea intermitentă pe unul și același negativ a diferitelor poziții ale unui corp în mișcare, realizată prin întreruperea periodică fie a iluminării, fie a obturației. (< fr. strobophotographie) Vezi definitia »
trușíe, trușíi, s.f. (reg.) 1. murătură. 2. magiun. 3. putină; vas (pentru lapte). Vezi definitia »
INDEMNIZÁȚIE, indemnizații, s.f. 1. Sumă de bani care se acordă cuiva în afara salariului, destinată să acopere cheltuielile făcute de un angajat în scopul îndeplinirii unei sarcini de serviciu; indemnizare. ♦ Despăgubire pentru un prejudiciu, pentru o pagubă suferită etc.; indemnitate. ♦ Contravaloarea în bani a unei plăți în natură. 2. Retribuție, remunerație care nu are caracter de salariu; sumă plătită salariaților pe timpul concediului (de odihnă sau medical). [Var.: îndemnizáție s.f.] – Din fr. indemnisation. Vezi definitia »
ERITROPSÍE s.f. Vedere colorată în roșu. [Gen. -iei. / < fr. érythropsie]. Vezi definitia »
XANTOPSÍE, xantopsii, s. f. Tulburare a vederii care face ca bolnavul să vadă toate lucrurile într-o culoare galbenă. – Din fr. xanthopsie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z