Definita cuvantului furfurol
FURFURÓL s.m. (Chim.) Aldehidă toxică care se obține din deșeurile agricole. [Var. furfural s.m. / < fr. furfurol, cf. lat. furfur – tărâțe, oleum – ulei].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu furfurol
GLICOCÓL s. m. aminoacid din numeroase proteine; acid aminoacetic; glicină2. (< fr. glycocolle) Vezi definitia »
NEAGRÍCOL, -Ă, neagricoli, -e, adj. 1. (Despre terenuri) Care nu ține de agricultură, care nu se folosește în agricultură. 2. (Despre o regiune, o țară) Care nu își sprijină economia în special pe agricultură. [Pr.: ne-a-] – Ne- + agricol (după fr. non-agricole). Vezi definitia »
SEMINÍCOL, -Ă adj. care se dezvoltă pe, sau în semințe. (< fr. séminicole) Vezi definitia »
ATÓL (‹fr {i}) s. m. Insulă formată prin depunerea scheletelor de corali în jurul unor ins. din zona tropicală. Are aspect de inel cu diametru variabil, putînd ajunge la 50 km și avînd la mijloc o lagună adîncă, uneori pînă la 100 m. Vezi definitia »
POLIALCOÓL, polialcooli, s. m. (La pl.) Clasă de substanțe organice care conțin în moleculă două sau mai multe grupări hidroxil și care se obțin din produse naturale sau pe cale sintetică; (și la sg.) alcool cu mai multe grupări hidroxil care face parte din această clasă; alcool polivalent. [Pr.: -li-al-] – Din fr. polyalcool. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z