Definita cuvantului graten
GRATÉN s.n. 1. Preparat culinar acoperit cu pesmet și copt în cuptor. 2. Vas de bucătărie din faianță rezistent la foc, în care se pregătesc preparatele care necesită o gratinare. [< fr. gratin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu graten
FENOMÉN, fenomene, s. n. 1. Manifestare exterioară a esenței unui lucru, unui proces etc., care este accesibilă, perceptibilă în mod nemijlocit. 2. Proces, transformare, evoluție, efect etc. din natură și din societate. ♦ Fapt. 3. Aspect, întâmplare, ființă, obiect care surprinde (prin calități, noutate etc.). – Din fr. phénomène. Vezi definitia »
LICHÉN, licheni, s. m. 1. (La pl.) Grup de plante inferioare ale caror tal este compus dintr-o ciupercă și o algă aflate în simbioză, care cresc pe scoarța arborilor bătrâni, pe ziduri, pe stânci, etc.; (și la sg.) plantă care face parte din acest grup. 2. Boală de piele cu evoluție cronică, caracterizată prin apariția pe piele a unor proeminențe care provoacă mâncărime, prin îngroșarea și pigmentarea excesivă a pielii. – Din fr. lichen Vezi definitia »
ONIROGÉN, -Ă adj. care provoacă starea onirică. (< fr. onirogène) Vezi definitia »
BERGEN [baérgan], oraș în SV Norvegiei, port la Oc. Atlantic; 211,2 mii loc. (1989, cu suburbiile). Șantiere navale. Siderurgie, prelucrarea petrolului, ind. electrotehnică, textilă și alim. Export de pește. Universitate. Muzee. Palatul Haakonshallen (sec. 13), catedrală (sec. 13). Vezi definitia »
FRIGORIGÉN, -Ă adj. (despre un sistem fizio-chimic) care poate produce frig. ♦ agent ~ = substanță (freon, amoniac etc.) care, vaporizându-se la temperatură joasă, absoarbe căldura; agregat ~ = parte a unei instalații frigorifice în care agentul frigorigen își modifică continuu starea de agregare, producând frig. (< fr. frigorigène) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z