Definita cuvantului grifon
GRIFÓN s.m. 1. Monstru închipuit cu trup de leu înaripat și cu cap și gheare de vultur. ♦ Motiv decorativ care reprezintă un astfel de monstru. 2. Specie de câine de vânătoare cu părul lățos. 3. Gură de izvor (de apă minerală). [< fr. griffon, it. grifone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grifon
ETIMÓN, etimoane, s. n. Cuvânt (de obicei dintr-o limbă străină) din care provine un anumit cuvânt al unei limbi; etimologie (3). – Din fr. étymon. Vezi definitia »
PTERIGIÓN s.n. Pliu triunghiular cu aspect de aripioară, care invadează corneea din partea internă a conjunctivei, cu vârful spre pupilă. [Pron. -gi-on. / < fr. ptérygion, cf. gr. pterygion – aripioară]. Vezi definitia »
falchídion s.n. (înv.) partea legiuită din avere la care moștenitorii au dreptul. Vezi definitia »
MAGNETRÓN, magnetroane, s. n. Tub electronic (folosit în special ca generator de oscilații de înaltă frecvență) în care intensitatea curentului de electroni este comandată printr-un câmp magnetic exterior. – Din fr. magnétron. Vezi definitia »
TEMPOFÓN, tempofoane, s. n. Aparat folosit pentru modificarea duratei unei înregistrări cu sau fără schimbarea frecvenței. – Din fr. tempophone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z