Definita cuvantului idiocromatism
IDIOCROMATÍSM s.n. Proprietate a unor minerale de a fi idiocromatice. [Pron. -di-o-. / < fr. idiochromatisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu idiocromatism
BYRONÍSM BAI-/ s. n. imitație a poeziei lui Byron, caracterizată printr-o atitudine de revoltă individuală și anarhică, impetuoasă, dominată de pasiuni tumultuoase, dar sinceră și cinstită. (< fr. byronisme) Vezi definitia »
FATALÍSM s.n. Concepție filozofică idealistă mistică, potrivit căreia totul în lume și societate, întreaga desfășurare istorică a evenimentelor, a vieții, este predeterminată de soartă, de providență, de forțe supranaturale. [< fr. fatalisme, cf. lat. fatum – destin]. Vezi definitia »
MUTACÍSM s. n. 1. Refuz deliberat de comunicare în virtutea unei tendințe simulatorii sau datorită atitudinii de supraestimare, opoziționism etc. 2. Pronunțare a unei consoane (mai ales a lui m, b, p) în locul alteia. – Din fr. mutacisme. Vezi definitia »
s.m. invar. 1.Prima literă a alfabetului; sunet notat cu acceasta literă (vocala deschisă, nerotunjită, medială). Expr. De la a la z = de la început până la sfârșit; totul, în întregime. 2.(LOG.)Simbol pentru judecata universal-afirmativă. V. pătratul logic. 3.(MUZ.)Notație literară pentru sunetul la. 4.(METR.)Simbol pentru amper. 5.(MAT.)Simbol pentru arie. Vezi definitia »
IDIOTROFÍSM s. n. (biol.) proprietate a unor organisme de a-și asigura propria nutriție. (< fr. idiotrophisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z