Definita cuvantului ilion
ILIÓN s.n. Cel mai mare dintre oasele care formează bazinul iliac. [Pron. -li-on. / < fr. ilion].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ilion
BYRON [báirən], George Gordon, lord (1788-1824), poet romantic englez. Temperament liric, violent și excentric, natură solitară, a avut o existență aventuroasă. Creator al eroului romantic (denumit ulterior byronian), sumbru și impetuos, dominat de pasiuni tumultoase și mai ales de sentimentul exacerbat al eului, a lăsat o operă animată de o rară vervă satirică („Pelerinajul lui Childe Harold”, „Don Juan”, „Manfred”) care a exercitat o puternică influență asupra romantismului european. În conflict cu societatea engleză a epocii, B. s-a exilat pe continent. După ce a sprijinit mișcarea carbonarilor italieni, a luat parte la Războiul pentru independență a poporului grec și a murit la Missolonghi. Vezi definitia »
TORÓN1, toroane, s. n. 1. Mănunchi de fire subțiri, răsucite împreună în același sens, din care se fabrică funii, cabluri etc. 2. (Arhit.) Ciubuc mare, rotund, așezat la extremitatea unei suprafețe drepte. – Din fr. toron. Vezi definitia »
LEPIDODÉNDRON s.m. Arbore fosil din clasa ferigilor, cu trunchiul înalt până la 30 m și gros până la 3 m, care se ramifică în ramuri duble. [Pl. -ni. / < fr. lépidodendron, cf. gr. lepis – solz, dendron – copac]. Vezi definitia »
CORTIZÓN s. m. hormon al corticosuprarenalei cu acțiune antiinflamatorie, antialergică, antitoxică etc. (< fr. cortisone) Vezi definitia »
FRANCOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă franceză. (< fr. francophone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z