Definita cuvantului implicație
IMPLICÁȚIE s.f. 1. Idee, fapt care este o consecință imediată a altui fapt sau căruia îi urmează implicit. 2. (Log.) Enunț format dintr-un antecedent și un consecvent, astfel încât adevărul sau falsul antecedentului atrage după sine adevărul sau falsul consecventului și invers. [Gen. -iei, var. implicațiune s.f. / cf. fr. implication, it. implicazione, cf. lat. implicatio – înlănțuire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu implicație
FOTOCROMOGRAFÍE s. f. 1. Procedeu de fotografiere în culori sau de reproducere fotografică a tablourilor în culori. 2. Fotografie obținută prin acest procedeu. – Din fr. photochromographie. Vezi definitia »
POLIMETRÍE s. f. Suprapunere de măsuri care evoluează simultan în muzica scrisă pentru două sau mai multe voci și care se caracterizează prin faptul că timpii tari, inițiali, ai măsurilor nu coincid întotdeauna. – Din it. polimetria. Vezi definitia »
ENDORADIOTERAPÍE s. f. radioterapie a organelor profunde ale corpului cu ajutorul unor aparate speciale introduse în cavitățile naturale. (< fr. endoradiothérapie) Vezi definitia »
biospeologíe (bi-os-pe-o- / -o-spe-) s. f., art. biospeología, g.-d. biospeologíi, art. biospeologíei Vezi definitia »
ADHOCRAȚÍE s.f. (În sociologia și viitorologia politică contemporană) Instabilitatea cronică pe care o cunosc diferitele forme de organizare (economică și socială) ca urmare a impactului societății capitaliste dezvoltate cu revoluția științifico-tehnică. (< ad-hoc + -crație) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z