Definita cuvantului intersecție
INTERSÉCȚIE s.f. Întretăiere; punct, loc de întretăiere. ♦ Loc de întâlnire sau de încrucișare a două sau mai multor drumuri publice, indiferent de unghiurile pe care le fac axele lor. ♦ (Mat.) Punctele comune a două linii, suprafețe, corpuri etc. [Gen. -iei, var. intersecțiune s.f. / cf. fr. intersection, lat. intersectio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu intersecție
lifting-operatie chirurgica pentru indepartarea ridurilor Vezi definitia »
COMUTÁȚIE, comutații, s. f. 1. Totalitatea operațiilor, manuale sau automate, de conectare și de deconectare a liniilor în vederea realizării unei legături telefonice. 2. Proces de schimbare rapidă a sensului sau a valorii curentului dintr-o secțiune a înfășurării indusului unei mașini electrice cu colector când lamelele la care este legată trec pe sub perii. – Din fr. commutation. Vezi definitia »
PROFILAXÍE s. f. ansamblu de măsuri medico-sanitare destinate a preveni apariția și propagarea bolilor contagioase. ◊ ramură a medicinei care se ocupă cu aceste măsuri. (< fr. prophylaxie) Vezi definitia »
FETOSCOPÍE s. f. examen endoscopic al fetusului, pentru detectarea unor malformații congenitale. (< feto- + -scopie) Vezi definitia »
FITOTEHNÍE s. f. tehnica culturii plantelor de câmp. (< fr. phytotechnie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z