Definita cuvantului lapsus
LÁPSUS s.n. Neputință momentană de a-și aminti ceva. ♦ Folosire a unui cuvânt în locul altuia din neatenție; greșeală de vorbire (lapsus linguae) sau de scriere (lapsus calami). [Pl. -suri. / < fr., lat. lapsus].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lapsus
NÚMERUS CLÁUSUS s. n. categorie de persoane admise în număr limitat într-o funcție, într-un grad, conform unei legi, unei decizii a autorității. (< lat. numerus clausus) Vezi definitia »
BIELORÚS, -Ă, bieloruși, -se, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Bielorusiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Bielorusiei, sau populației ei, privitor la Bielorusia sau la populația ei. – Din rus. belorus. Vezi definitia »
CÁMPUS s. n. ansamblu de clădiri aparținând uneia sau mai multor instituții de învățământ superior în afara orașelor. (< engl., fr. campus) Vezi definitia »
ARRHENIUS [arénius], Svante August (1859-1927), fizician și chimist suedez. Prof. univ. la Stockholm. A elaborat teoria disociației electrolitice (1887); cercetări în domeniul astronomiei, astrofizicii, biologiei. M. de onoare al Acad. Române (1913). Premiul Nobel pentru chimie (1903). Vezi definitia »
PLUTÉUS s.m. (Zool.) Larva echinodermelor. [< germ. Pluteus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z