Definita cuvantului mașină
MAȘÍNĂ s.f. 1. Sistem tehnic format din piese cu anumite mișcări, care transformă o formă de energie în altă formă de energie; dispozitiv, aparat, instrument format din mai multe piese, care este pus în mișcare de o forță în scopul obținerii anumitor efecte. 2. Nume dat unor sisteme tehnice puse în mișcare prin diferite feluri de motoare: a) locomotivă; b) batoză; c) automobil. 3. (Pop.) Mașinărie; mecanism. [Var. machină s.f. / < fr. machine, cf. lat. machina].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mașină
CĂPRIOARĂ (lat. capriola) s. f. Femela căpriorului, fără coarne, de c. 70 cm înălțime și o longevitate de c. 15 ani; este un vînat foarte căutat. Vezi definitia »
modroágă s.f. (reg.) om mâncăcios. Vezi definitia »
PĂCĂNITÚRĂ, păcănituri, s. f. Păcănire. – Păcăni + suf. -tură. Vezi definitia »
PALEOCLÍMĂ, paleoclime, s. f. Climă din trecutul geologic al Pământului, studiată indirect pe baza distribuției geografice a solurilor, a fosilelor de plante și animale, a formațiunilor geologice, precum și pe baza unor trăsături ale reliefului. [Pr.: -le-o-] – Paleo- + climă. Vezi definitia »
PILOCARPÍNĂ s. f. alcaloid din frunzele de pilocarp, servind ca sudorific și antidot al atropinei. (< fr. pilocarpine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z