Definita cuvantului oarecare
OARECÁRE, oarecare, adj. nehot., pron. nehot. I. Adj. nehot. 1. Care nu a fost identificat sau precizat mai îndeaproape; oareșicare. ♦ Anumit. 2. Indiferent care; careva. 3. Fără importanță, neînsemnat; care nu iese din comun. II. Pron. nehot. (Înv. și reg.) Cineva, unul; careva. – Oare + care.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oarecare
re-.Pref. care indică repetarea unei acțiuni verbale. Fr. re-. Se atașează atît la cuvintele împrumutate deja cu pref. (reconstitui, din fr. reconstituer), ca și cuvintele moștenite (realege „a alege din nou” ‹ alege). În general, în acest ultim caz, este de asemeni un calc din fr.: reculege „a se concentra” ‹ culege „a aduna”, ca fr. recueillircueillir. Cum acest pref. se poate atașa la un număr indefinit de vb., se citează numai cuvintele care merită o mențiune specială. Vezi definitia »
DEVITRIFICÁRE s. f. reducere a transparenței sticlei prin cristalizare parțială sau totală a masei sticloase. (< devitrifica) Vezi definitia »
GREVÁRE, grevări, s. f. Acțiunea de a greva și rezultatul ei. – V. greva. Vezi definitia »
CAȘERÁRE s.f. Cașerat; cașare (2). [Var. cașurare s.f. / după fr. cacher]. Vezi definitia »
PULVERIZÁRE, pulverizări, s. f. Acțiunea de a (se) pulveriza și rezultatul ei; pulverizație. – V. pulveriza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z