Definita cuvantului mistacocete
MISTACOCÉTE s.n.pl. Specie de cetacee fără dinți, reprezentate prin balene: (la sg.) animal din această specie. [Sg. mistacocet, -ă. / < fr. mystacocètes, cf. gr. mystax – mustață, ketos – cetaceu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mistacocete
la cuțite (cu cineva) expr. în relații foarte încordate (cu cineva). Vezi definitia »
UNGULÁTE s. f. pl. supraordin de mamifere erbivore sau omnivore care au ultima falangă acoperită de o unghie protectoare; copitate. (< lat. ungulatae, după fr. ongulés) Vezi definitia »
COMUTATIVITÁTE s. f. 1. (mat.) proprietate a unei operații de a fi independentă de ordinea elementelor cu care se operează. 2. particularitate a atenției, gândirii, percepției de a se deplasa de la o activitate la alta. 3. însușire a diverselor elemente ale limbii de a intra în aceleași construcții. (<fr. commutativité) Vezi definitia »
CONTABILITÁTE, contabilități, s. f. 1. Ansamblul operațiilor de înregistrare, pe baza unor norme și reguli speciale, a mișcării fondurilor și materialelor într-o instituție; evidență contabilă. ♦ Secție, birou într-o întreprindere unde se fac lucrările de contabilitate (1). 2. Știință care se ocupă cu teoria acestor operații. – Din fr. comptabilité. Vezi definitia »
SUGESTIBILITÁTE s. f. capacitatea de a fi sugestibil. (< fr. suggestibilité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z