Definita cuvantului mobil
MOBÍL, -Ă adj. 1. Care se mișcă sau se poate mișca. 2. Schimbător, nestatornic. ♦ (Despre fața omului) Care își schimbă ușor expresia; (despre ochi) care este în continuă mișcare. 3. (Despre substantive) Apt de a suferi moțiune3 [în DN]. // s.n. Cauză determinantă a unei acțiuni; motiv. // (Și în forma mobili-, mobilo-) Element prim și secund de compunere savantă cu semnificația „care nu este fix”, „mobil”, „mișcător”. [Cf. fr., it. mobile, lat. mobilis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mobil
OXIDRÍL s. m. hidroxil. (< fr. oxydryle, germ. Oxhydril) Vezi definitia »
EOZINOFÍL, -Ă adj., s.n. (Leucocită) care conține granulații sensibile la coloranți acizi, ca eozina; acidofil. [Pron. e-o-. / < fr. éosinophile]. Vezi definitia »
IDÍL, idile, s. n. v. idilă. Vezi definitia »
VECHÍL, vechili, s. m. 1. (În trecut) Persoană care supraveghea și administra munca de pe o moșie, om de încredere al unui moșier; administrator de moșie. 2. (Înv.) Avocat. – Din tc. vekil. Vezi definitia »
LABÍL, Ă, labili, -e, adj. (Livr.) Nestatornic, schimbător, instabil. ♦ (Despre un sistem fizic) Care se află în stare de echilibru instabil. – Din fr. labile, lat. labilis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z