Definita cuvantului monopson
MONOPSÓN s.n. (Ec.) 1. Situație în care pe o piață există o singură firmă, care monopolizează cumpărarea unei mărfi. 2. Situație caracterizată prin prezența unui singur vânzător pe piața unei mărfi și a numeroși cumpăratori. V. monopol. [< fr. monopsone].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu monopson
MODILIÓN s.n. Consolă, de obicei de forma literei S, așezată sub o cornișă. [Pron. -li-on. / cf. it. modiglione, fr. modillon]. Vezi definitia »
DICOTILEDÓN, -Ă adj., s. f. pl. dicotiledonat. (< fr. dicotylédone) Vezi definitia »
AMIDÓN s. n. Substanță organică ce se găsește în semințele, fructele și tuberculele plantelor și care se folosește în industria alimentară, chimică etc. – Din fr. amidon. Vezi definitia »
TENDÓN s. n. fascicul de țesut fibros și rezistent, cu ajutorul căruia mușchii se fixează de oase. ♦ ~ ul lui Ahile = tendon care prinde mușchiul triceps de calcaneu. (< fr. tendon) Vezi definitia »
FOILETÓN s. n. articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ◊ fragment dintr-un roman de aventuri publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. (< fr. feuilleton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z