Definita cuvantului monozaharide
MONOZAHARÍDE s.f.pl. (Chim.) Substanțe din clasa hidraților de carbon care pot fi obținute prin hidroliza zaharurilor. [Sg. monozaharidă. / cf. fr. monosaccharides].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu monozaharide
ALLENDE [aλénde], GOSSENS, Salvador (1908-1973), om politic chilian. Președintele Republicii Chile și șef al guvernului Unității Populare (1943-1973). A murit în cursul unui puci militar de dreapta. Vezi definitia »
GARGOUILLADE [-GU-IÁ-DĂ] s.f. (coregr.) mici cercuri ale piciorului urmate de o săritură. (< fr. gargouillade) Vezi definitia »
ECHINÍDE s. f. pl. clasă de echinoderme marine cu corpul sferic, cu un schelet calcaros cu spini; arici-de-mare. (< fr. échinides) Vezi definitia »
DESFÍDE, desfid, vb. III. Tranz. 1. A chema, a provoca pe cineva să dovedească un lucru, știut fiind că nu va reuși. ♦ A spune cuiva că nu este crezut sau că este considerat incapabil. 2. A înfrunta, a nesocoti o primejdie; a sfida, a brava. [Forme gramaticale: nu are timpuri trecute] – Din fr. défier, lat. diffidere (după sfida). Vezi definitia »
LANTANÍDE s.f.pl. Nume generic dat celor cincisprezece elemente cu numărul atomic între 57 și 71, foarte rare în natură, denumite și pământuri rare. [Sg. lantanidă. / < fr. lanthanides]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z