Definita cuvantului neutrin
NEUTRÍN s.m. (Fiz.) Particulă elementară stabilă fără sarcină electrică și cu masă mai mică decât cea a electronului. [Var. neutrino s.m. / < fr., it. neutrino].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu neutrin
VINILÍN s.n. Masă plastică cu mare rezistență mecanică, având multiple întrebuințări în industrie și la fabricarea obiectelor de larg consum. [Nume comercial]. Vezi definitia »
MADE IN [Pron.: meid in] loc. adj. fabricat în... (< engl. made in) Vezi definitia »
BENEDICTÍN, -Ă s.m. și f. Călugăr(iță) dintr-un ordin călugăresc, întemeiat în sec. VI de Benedict de Nursia în mănăstirea de la Monte Cassino din Italia. // adj. Care aparține benedictinilor, referitor la benedictini. ♦ (Fig.) Laborios. [< fr. bénédictin]. Vezi definitia »
BODIN [bodẽ], Jean (1530-1596), jurist, economist și gînditor francez. A susținut ideea statului național centralizat și suveran, fiind adeptul moarhiei absolute, controlată de Statele Generale („Despre republică”). Precursor al determinismului geografic. Vezi definitia »
in mitologia greceasca veche o gorgona inseamna o femeie cu serpi in loc de par, care, cu ajutorul ochilor ,impietreste oamenii si ii pune in gradina ca ornament (ca statuete) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z