Definita cuvantului novație
NOVÁȚIE s.f. 1. Stingere a unei obligații prin crearea alteia noi, care se deosebește de prima prin calitatea debitorului sau a creditorului. 2. (Rar) Inovație. [Gen. -iei, var. novațiune s.f. / cf. fr. novation, lat. novatio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu novație
MONOFTALMÍE s.f. (Med.) Monopsie. [Gen. -iei. / < fr. monophtalmie, cf. gr. monos – unic, ophtalmos – ochi]. Vezi definitia »
FEDERÁȚIE, federații, s. f. 1. Uniune a mai multor state autonome (care își păstrează propria organizare) în cadrul unui stat unitar, cu un guvern central și cu organe de stat comune. 2. Uniune formată din mai multe organizații care urmăresc scopuri comune. 3. Organ care îndrumează și controlează activitatea dintr-o anumită ramură sportivă. – Din fr. fédération. Vezi definitia »
pișoáie s.f. pl. (reg.) stropi de apă amestecați cu pietriș, care intră pe ochiurile de la piua în care se pune piatra pentru a fi măcinată. Vezi definitia »
ABLACTÁȚIE s.f. 1. Trecere treptată și progresivă de la alimentația exclusiv lactată a sugarului la o alimentație diversificată; ablactare. 2. Oprire a secreției lactate la femeile la care alăptarea este contraindicată sau inutilă. – Din germ. Ablaktation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z